-

Thursday, 15 December 2011

freedom fighter ! ! avatar..

assalamualaikum..

>>aktiviti masa cuti= menghabiskan siri kartun avatar the last airbender..

jadik..oleh kerana terpengaruh ngan citer ni..kali ni nak sembg sal freedom fighter..
actually freedom fighter ni satu golongan pemuda dlam scene avatar ni..kirenye depa ni nak sebarkan kebebasan di dunia..

kite kene la kenal dulu ngan watak2 lam citer tu..

Ang..seorg "budak" dipilih utk jdi avatar(penyelamat dunia) 


tgah tu Ang..pompuan katara..laki tu sokka..n_n


katara..pompuan ade kemahiran waterbander,dan penyembuhan..
sokka..abg katara..xde skill.just otk die jenis yg hebat sains..dan pndai strategi..gila2 skit..

                                                         
ni die taff..earthbander..buta tapi celik..

dan freedom fighter tu bukan depa tadi..geng ni lain skit..depa ni jenis yg nak kebebasan tapi ikut cara depa..
ade satu babak tu depa nak musnahkn kampung sbb kampungtu terpaksa serahkan hasil tani kepada firenation(kuasa jahat..kire mcm amerika ngan israel la..)

masok pasal freedom tadi..maksud freedom kebebasan..jadik..dlm islam sbnor nye ikut pengetahuan dan pembacaan saye la an..ade tiga tafsiran berbeza..itu len kali kita smbg sal maksud kebebasan..

ni ar die..freedom fighter yg tersesat jalan tu


kali ni,..FREEDOM FIGHTER..pejuang..

okk...rase2 stakat ni xde input pon..so..kite try inputkn otak korang..

ANG sebagai DAI'E
KATARA sebagai PEMBIMBING
SOKKA sebagai MASTERPLAN
TAFF sebagai KEIMANAN

sikap sebenar Ang ni..terlalu ingtkn keamanan..itu la PENDAKWAH yg sebenar.bertebarlah kamu keatas muka bumi utk mmbawa keamanan sejagat..dgn apa  ? ? dgn islam la..way of life

kalau dah ada DAI"E mesti la ada sifu..katara pandai lembutkan hati ang mase tgah marah..itula PEMBIMBING..pandai jaga ank buah..ajar leklok..

sokka plak..biler ade dah dua benda tapi..mesti la ada landasan die..ape ? ? THE HOLY QURAN la..ape 
lagi..nak ikut cara lain bwat pa..1400 taun dulu allah dah ajar dah..dah lengkap dah..

taff lagi satu..sbb apa taff jadik KEIMANAN..sbb taff ni 'buta' ..tapi CELIK..iman ni nampak ker ? ? boleh tgok ker ? ? tapi iman jadik panduan jugak..yer tak ?? haha

jadi kat sini nak kate..semua hidup kita perlukan apa yg di nyatakan kat atas..sekian terima kasih..

wassalam..

No comments:

Post a Comment